LIIKU SEURASSA -harrastetuki vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen tukemiseksi

28.1.2020

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Äänekosken kaupungille erityisavustuksen (10 000 €) käytettäväksi äänekoskelaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen tukemiseksi liikuntaseuroissa. Hankkeessa ovat mukana Äänekosken Huima ry, Äänekosken Urheilijat ry ja Suolahden Urho ry.

LIIKU SEURASSA -harrastetuki on tarkoitettu perheille, joissa lasten liikunnan harrastaminen liikuntaseurassa on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi hankalaa. Harrastetukea voi hakea 7-15 -vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka harrastavat liikuntaa Huiman, Äänekosken Urheilijoiden tai Urhon ohjatuissa, säännöllisesti kokoontuvissa liikuntaryhmissä.  Perhe voi saada harrastetukea lapsen tai nuoren seuran jäsen-/ vuosimaksuun, ryhmien osallistumismaksuihin tai toimintamaksuihin ja lisensseihin. Harrastetukea EI myönnetä urheiluvälineisiin tai omaehtoiseen harrastamiseen. Harrastetuen suuruus voi olla enintään 50€/kk/lapsi. Perhe voi hakea apurahaa yhdelle tai useammalle lapselle.

LIIKU SEURASSA -harrastetukea voivat hakea:

  • lapsen tai nuoren huoltaja
  • lapsen tai nuoren työntekijä (esim. opettaja, nuorisotyöntekijä, perhetyöntekijä) tai urheiluseuran edustaja (valmentaja, huoltaja, joukkueenjohtaja yms.) yhdessä perheen kanssa.

LIIKU SEURASSA -harrastetukihakemukset osoitetaan perhekeskukseen, jossa hakemukset käsitellään yhdessä harrastetuen kohteena olevan liikuntaseuran yhteyshenkilön kanssa. Urheiluseura huolehtii harrastetuen maksamisesta. Ohjeet ja hakemus löytyvät osoitteesta: https://www.aanekoskenperhekeskus.fi/muut-palvelut/liiku-seurassa-harrastetuki

Lisätietoja ÄU:n ryhmätarjonnasta saat Siniltä (sini.hokkanen.au(at)hotmail.com / 044 5981139) ja harrastetuesta perhekeskuskoordinaattori Elinalta (elina.lamsa@aanekoski.fi / 0400115190)