Kilpailuinfo

Äänemäki Run - Kilpailuinfo

 

Kilpailukeskus

 

Äänemäen laskettelurinteellä.

Osoite: Äänemäki, Äänemäentie, 44100 Äänekoski.

 

Säännöt

 

Kaikki tapahtumiin osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan näitä ohjeita ja sääntöjä. Järjestäjänä on Äänekosken urheilijoiden ampumahiihtojaosto.

Polkujuoksukilpailun tarkoituksena on juosta maastoon merkittyä reittiä pitkin. Jokaisessa sarjassa on ajanotto. Vahingossa reitiltä poistuneen osanottajan on palattava reitille siihen kohtaan, mistä poistui. Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus seuraavista syistä;

  • Osanottajan havaitaan oikaisevan reitiltä

  • Osallistuja häiritsee kanssakilpailijoiden suoritusta

 

Sarjat ja matkat

 

16 km, Miehet / Naiset

8,2 km, Miehet / Naiset

5 km, Alle 16 v. Tytöt / Pojat

5 km, Retki- / Kuntosarja


Kaikki sarjat lähtevät yhteislähdössä klo 11:00.

 

Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

 

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla aanekoskibiathlon@gmail.com.

Ilmoita viestissä nimesi, yhteystietosi, mahdollinen seurasi sekä mihin sarjaan ilmoittaudut.

 

Osanottomaksu ennakkoon ilmoittautuessa:

16 km, Miehet / Naiset            15 € (JK-korttilla 13 €)

8,2 km, Miehet / Naiset           15 € (JK-korttilla 13 €)

5 km, 12 -16 v. Tytöt / Pojat    10 € (JK-korttilla 8 €)

5 km, Retki- / Kuntosarja        10 € (JK-korttilla 8 €)


Osanottomaksu maksetaan Äänekosken urheilijoiden ampumahiihtojaoston tilille ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Laita viestikenttään nimesi ja Äänemäki Run 2017

Tilinumero: FI26 5543 0140 0008 97 (ampumahiihto/hiihtojaosto – Äänekosken urheilijat)

Ennakkoon ilmoittautuessa maksutapana voi olla myös Smartum liikuntasetelit, jolloin ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava maksutapa. Liikuntasetelit maksetaan paikanpäällä kilpailutoimistoon.

Tapahtumassa juoksijakortilla osanottomaksuista alennusta! 

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 20.9.

 

Jälki-ilmoittautuminen kilpailupäivänä paikanpäällä klo 10.00-10.30, jolloin korotetut osanottomaksut.

25 €/ 20 €

Maksuvälineenä käy paikanpäällä vain käteinen ja Smartum- liikuntasetelit.


 

Kilpailunumerot

 

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailunumero on henkilökohtainen. Numerot jaetaan kilpailutoimistosta ja ne palautetaan maalissa. Palauttamattomista numeroista peritään 50 € maksu.

 

Valo- ja videokuvaus

 

Kilpailussa voidaan kuvata sekä valokuva- että videomateriaalia. Ilmoittautumalla kisaan hyväksyt, että sinusta otettua materiaalia voidaan jatkossa käyttää kilpailun sivuilla ja kilpailun markkinoinnissa. Materiaalia ei myydä tai muuten luovuteta eteenpäin.

 

Vastuu

 

Osanottajia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osanottaja kilpailee omalla vastuullaan.

 

Reittikuvaukset

 

Kilpailureitit ovat pituudeltaan 5 ja 8km - 16km juostaan kahtena 8km:n lenkkinä, ja Äänemäen laskettelurinteen loppunousu noustaan jokaisella matkalla vasta lopuksi maaliin tullessa ( Hox myös 16km matkalla loppunousu tulee vain kerran!)

 

Reitit kulkevat hyväkulkuisilla poluilla laskettelurinteen ympäristössä. Maasto on hyvin vaihteleva ja alusta on pääosin nopeakulkuista - osittain löytyy myös teknisempiä kohtia molemmilta reiteiltä. 5km lenkki on hieman helpompi kuin pidempi 8km:n lenkki - se oikaisee isoimmat nousut ja teknisemmät maastonkohdat.

 

Lähtö tapahtuu laskettelurinteen alapuolelta, huoltorakennuksen edestä. Reitti kulkee osittain Äänemäen maastopyöräreittejä pitkin ( vastapäivään).  Maali sijaitsee laskettelurinteen päällä. Reitit ovat merkattu keltamustilla nauhoilla ja risteyspaikoissa on lisäksi Äänemäki Run - opasteet. (malliopasteet löytyvät kisakeskuksesta).

 

Kartat:

Reitti 8,2km

Reitti 5km

 

Kilpailijoille suositellaan nastakenkien tai vastaavien käyttöä, jos haluaa varmistaa kenkien pitävyyden etenkin vauhdikkaammassa menossa - mutta tavallisilla lenkkareillakin reitillä pärjää. Sateen sattuessa juuret yms saattavat olla liukkaita.

 

Lähtötoiminta

 

Kaikki sarjat lähtevät yhtäaikaa klo 11:00. laskettelurinteen alapuolelta. Lähtöön kutsutaan 5 min ennen starttia, jolloin osallistujat kerääntyvät lähtöalueelle. Noudatetaan lähettäjän ohjeita.

 

Palkinnot

 

Jokaisen sarjan (poislukien kuntosarja) kolme parasta palkitaan. Kuntosarjaan osallistujien kesken arvotaan arvontapalkintoja.

Palkintojenjako tapahtuu kilpailujen ja protestiajan päätyttyä kilpailupaikalla.

 

Ensiapupiste

 

Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa. Reitin varrella ei ole ensiapupistettä eikä huoltoa. 16 km lenkillä on vesipiste ja huoltopöytä johon juoksijat voivat jättää omat juomapullot.

 

Peseytyminen ja WC

 

Wc:t sijaitsevat kilpailupaikalla ja suihkumahdollisuus on Äänekosken liikuntatalolla ( osoite: Koulunmäenkatu 2)