Vastuullisuus

Olemme turvallinen seura 

Olemme seurassamme sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille. 

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet:

Seuramme säännöt on tarkistettu vastaamaan Olympiakomitean mallisääntöjä seuroille. Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat. 

Jokainen seurassamme lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen. Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään/joukkueissaan. Vastuut ja velvollisuudet on eritelty valmennuksen linjauksessa

Seurassamme on toimintaohjeet, joiden mukaan edetään, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Jokaiseen tapaukseen puututaan, ja kaikista rikosepäilyistä ilmoitetaan viipymättä poliisille. Seuramme vastuuhenkilö lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa on toiminnanjohtaja Henna Salonvaara (0449851139, henna.salovaara.au@gmail.com). Olemme sitoutuneet noudattamaan Reilun pelin periaatteita.

Ylläpidämme seurassamme avointa ilmapiiriä. Pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Jaamme Et ole yksin-hankkeen tuottamaa materiaalia. Seuraamme harrastajiemme tyytyväisyyttä vuosittain tehtävän kyselyn avulla.