ÄU:n Veteraanit

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

Ilmoitellaan myöhemmin...

Martti Mäkinen. Kuva Milka Krogerus / ÄKS

 

Martti Mäkisen DVD-levyt

ÄU:n veteraanit myyvät Martin kahta DVD-levyä (samassa kotelossa), jotka on kuvannut hänen hyvä ystävänsä Reijo Rantanen. Martti (98 v.)  oli poikasena mukana ÄU:n perustamiskokouksessa ja on edelleen aktiivinen ÄU:n veteraanien jäsen. Hän muistelee Äänekosken 20- ja 30- lukua. Levyt sisältävät erinomaista kerrontaa noilta vuosikymmeniltä: tarinoita, paljon sen ajan valokuvia ja viime kesän kuvauksia Äänekosken eri puolilta. Toinen levy kertoo Pukkimäen tapahtumia ja toinen Hiskinmäen ja Koulunmäen alueen tapahtumia. Levyjen kokonaiskesto on n. 2 tuntia. Muistelut ovat ihailtavaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Martin muisti on äärimmäisen hyvä ja hän kertoo asioita jouhevasti kuin ne olisivat tapahtuneet eilispäivänä.

Levyjen tuotto menee  äänekoskelaisten nuorten urheilijoiden stipendeihin kuten meni Erik Relanderin kirjankin tuotot. Levyt ovat esim. oivallinen joululahja omalle väelle, sukulaisille, ystäville,  naapureille jne. Niiden yhteishinta on 20 €. Tilauksen voi tehdä seuraavilta henkilöiltä puhelimitse tai sähköpostitse. Jarmo Tuimala p. 0400-159333, jarmo.tuimala@gmail.com tai Markku Louekari p. 040-5290598,  markku.louekari@luukku.com. Sen jälkeen maksu maksetaan veteraanien stipendirahastoon FI14 5543 0140 0204 16. Jos levyt toimitetaan Äänekosken ulkopuolelle, niin postimaksu on 2.20 €, mikä maksetaan samassa yhteydessä. Toimitus tapahtuu pienellä viiveellä. Äänekoskella asuville levyt toimitetaan sopimuksen mukaan.

Veteraanien johtokunta suosittelee mitä lämpimimmin levyjen ostoa. Miellyttävien katseluhetkien lisäksi ostaja saa varmuuden, että niiden tuotto menee nuorille lahjakkaille äänekoskelaisille urheilijoille seuraan katsomatta.

 

 

ÄU-veteraanitoiminnan tarkoitus:
 

"ÄU:n riveissä urheilua harrastaneiden ja toimitsijoina toimineiden tapaaminen yhteisissä tilaisuuksissa. ÄU:n nuorten urheilijoitten valmennustoiminnan tukeminen ja henkilökohtaisten merkittävien saavutusten muistaminen lähinnä kannustusstipendein. Veteraanien vuosittaiset jäsenmaksut käytetään lyhentymättömänä edellä mainittuihin tarkoituksiin."

Veteraanien toimesta on tuettu oman seuran nuoria jo vuodesta 1982 lähtien. Toiminnan tukijoita on yli 100 henkilöä, joista viitisenkymmentä asuu Äänekosken ulkopuolella. Vuosikokous teki yksimielisen päätöksen 20.2.2014, että myös naiset hyväksytään yhdistyksen jäseniksi. Tervetuloa mukaan. Jäsenmaksun suuruus 20 e. Jäsenmaksujen lisäksi nuorten palkitsemisiin ja leirityksiin on hankittu varoja arpajaisilla, joulukuusten myynnillä ja muilla tempauksilla.

JÄSENMAKSUN VOI SUORITTAA TILILLE FI14 5543 0140 0204 16

Veteraanitapaamisia on järjestetty pari kolme kertaa vuodessa. Perinteenä on ollut omakustanteisten matkojen järjestäminen Kalevan kisoihin ja Suomi - Ruotsi maaotteluihin. KEITELEJAZZIEN aikaanhan kaikki vanhat äänekoskelaiset ovat koolla, myös veteraanit.

TULEVIA TAPAHTUMIA